"Flytta förlossningarna tillbaka till Borgå"

Mikaela Nylander slår ett slag för förnyad förlossningsverksahet vid Borgå sjukhus. Bild: HBL-arkiv/Kristoffer Åberg

Eftersom Barnmorskeinstitutet i Helsingfors måste stängas anser Mikaela Nylander att återupplivandet av förlossningsverksamheten vid Borgå sjukhus är ett alternativ.

Inom ett halvt år läggs verksamheten vid Barnmorskeinstitutets sjukhus i Helsingfors ner på grund av mögelskador.

Riksdagsledamot Mikaela Nylander nämner Borgå sjukhus som ett alternativ.

- Det är inte länge sedan förlossningsavdelningen vid Borgå sjukhus stängdes. Nu bör man på allvar inom HNS utreda om det skulle vara möjligt och ändamålsenligt att flytta förlossningarna till Borgå, åtminstone tillfälligt, skriver Nylander i ett pressmeddelande.

Förlossningsavdelningen i Borgå lades ner i december.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning