26 flyktingar från Kongo dog av diarré i Uganda

Minst 26 kongolesiska flyktingar har dött av akut diarré i ett flyktingläger i västra Uganda inom loppet av tre dygn, enligt FN.

Dödsfallen inträffade i lägret Kyangwali mellan 15 och 18 februari. Alla som dog har nyligen kommit till lägret från Kongo-Kinshasa.

Omkring 200 000 människor har tvingats fly sina hem i den oroliga provinsen Norra Kivu under de senaste två månaderna på grund av strider mellan armén och en milisgrupp, enligt biståndsarbetare.

Tiotusentals av flyktingarna har tagit sig till Uganda sedan nyår.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54