Flygplatsernas säkerhetskontroller påverkas då JHL breddar sin sympatistrejk

JHL:s strejk utvidgas även till flygplatsernas säkerhetskontroller. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Huvudstadsregionens busstrafik och säkerhetskontrollerna på flygplatsen påverkas av strejken som inleds den 25 november.

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena, JHL, har beslutat att ytterligare bredda sin sympatistrejk för Postens anställda.

Strejken inleds den 25 november, på flygplatserna klockan 6.00 och för busstrafikens del redan klockan 3.00 på måndagsmorgonen. Strejken på flygplatsen pågår fram till midnatt. För busstrafikens del pågår den fram till klockan 3.00 på tisdag.

På flygplatserna kommer strejken att märkas i säkerhetskontrollerna, eftersom alla JHL-medlemmar anställda vid Airpo och RTG berörs av strejken.

Kollektivtrafiken i huvudstadsregionen påverkas extra mycket eftersom även bil- och transportbranschens arbetarförbund, AKT, inleder sin sympatistrejk samtidigt, om ingen lösning innan det nås i tvisten mellan Post- och logistikunionen PAU och servicebranschens arbetsgivare Palta.

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning