Flyende fartdåre krockade med två bilar i Mäntyharju – tre dödsoffer

Bild: Lehtikuva/Samuli Ikäheimo

En allvarlig trafikolycka mellan tre bilar i Mäntyharju i Södra Savolax har krävt minst tre personers liv, meddelar polisen på Twitter.

Olyckan inträffade då en personbil flydde undan polisen i riktning mot Suomenniemi och krockade med åtminstone två andra bilar, enligt polisens lägescentral. Polisen miste synkontakten till fordonet och nästa gång som patrullen fick syn på bilen stod den i lågor och omgavs av två andra bilar.

Flyktbilen hade kört in i framförvarande fordon bakifrån och krockade sedan med en mötande bil. Polisen hade för avsikt att stoppa bilen eftersom föraren misstänktes för rattfylleri.

En av de förolyckade fanns i den flyende bilen och två i den mötande bilen. Polisen kan ännu inte bekräfta hur många personer som befann sig i de tre bilarna.

Räddningsarbetet pågår ännu på väg 381, som är tillfälligt avstängd för trafik.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46