Flest Emmynomineringar för Game of thrones

Årets Emmynomineringar har presenterats. Flest vinstmöjligheter har fantasyserien "Game of Thrones" med hela 22 nomineringar. På delad andra plats – med 21 nomineringar vardera – ligger satirprogrammet "Saturday Night Live" och science fiction-dramat "Westworld".

Den dystopiska succén The Handmaid's Tale och miniserien The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story är fyra respektive femma på listan över flest nomineringar.

Trots att Game of Thrones har flest nomineringar totalt, är det HBO-succén Westworld som fått flest i de tyngre kategorierna. Bland annat har både Ed Harris och Jeffery Wright chans till priset bästa manliga huvudroll i dramaserie för sina insatser i Westworld.

Även Netflixsuccén The Crown har många nomineringar. Bland annat har huvudrollsinnehavaren Claire Foy chans på statyett i kategorin bästa kvinnliga huvudroll i dramaserie.

Tv-profilen Anthony Bourdain nomineras postumt då hans serie Parts Unknown har chans att vinna i sex Emmykategorier.

Emmygalan ordnas i Los Angeles den 17 september.

Claire Foy kan vinna en Emmy i kategorin bästa kvinnliga huvudroll i dramaserie. Bild: TT/AP/Jordan Strauss

Anthony Bourdain serie "Parts unknown" har chans till sex Emmyvinster. Bild: TT/AP/Chris Pizzello

Fem saker att komma ihåg när du ansöker om konsumtionskredit:

Ett lånebeslut från en ansvarsfull långivare är en försäkran om att du vågar ta lånet och att det inte kommer att leda till problem. Det viktigaste för konsumenten är att den egna ekonomin klarar av att betala tillbaka lånet. En ansvarsfull långivare tar hänsyn till detta. Fastän räntesatserna verkar svåra att förstå, lönar det sig att fästa uppmärksamhet vid långivarens ansvarsfullhet. 20.7.2018 - 00.00