Buss på väg från Stockholm till Berlin i olycka – flera skadade

Ett sextiotal personer fanns ombord på bussen som var på väg från Stockholm till Berlin via Köpenhamn. Bild: TT-AP/Bernd Wuestneck

Flera personer har skadats, några av dem svårt, i en bussolycka i Tyskland. Bussen var på väg från Stockholm till Berlin, via Köpenhamn. Enligt utrikesministeriet verkar det inte ha funnits finländare ombord, enligt uppgifter på eftermiddagen.

Olyckan inträffade vid halv åtta på morgonen när bussen av okänd anledning hamnade i diket på motorvägen A19 mellan Linstow och Malchow, omkring 15 mil norr om Berlin.

Polisen i Güstow skriver i ett pressmeddelande att sammanlagt 63 personer, med 22 nationaliteter, befann sig ombord på bussen. 16 hade svåra eller medelsvåra skador och fördes till sjukhus med helikopter. De övriga 47 undersöktes på platsen och togs sedan med buss till läkare för ytterligare undersökning.

Finland utrikesministerium har under fredagen varit i kontakt med ambassaden i Berlin, som i sin tur kontaktat tyska myndigheter. På eftermiddagen var beskedet att det inte så ut att finnas finländska medborgare på olycksbussen. Däremot fanns svenska medborgare med, också bland de skadade.

Busschauffören fick göra ett utandningstest på olycksplatsen och det visade på 0,0 promille. Enligt tyska medier satt en person fastklämd och måste klippas loss. Sju brandkårer och fyra helikoptrar deltar i räddningsarbetet.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03