Flera skadade i brand på asylboende i Sverige

Flera människor tvingades att hoppa från fönster på tredje våningen för att rädda sig undan branden på Restad gård i Vänersborg i Sverige i morse. Enligt tidningen TTELA (Trollhättans tidning–Elfsborgs läns allehanda) har uppemot 20 personer fått vård på plats i samband med branden. Två personer har förts till sjukhus med allvarligare skador.

– Vi fick kännedom om det här 04.25 i morse. Branden har startat på tredje våningen på migrationsboendet och människor har hoppat ut från lokalerna och drabbats av lindriga skador, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen region Väst, till tidningen.

De skadade ska ha drabbats av rökskador och andra typer av lindriga skador efter att ha hoppat ut från byggnaden.

En förundersökning om mordbrand har inletts, men efter att branden nu släckts har polisen spärrat av delar av området för att kunna fastställa brandorsaken.

Migrationsverket försöker nu hitta ersättningsboenden för de evakuerade och kommunens POSOM-grupp finns också på plats för att ta hand om de inblandade, rapporterar Sveriges Radio Väst. 

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning