Flera påkörda utanför moské i London

Moskén där attacken skedde ligger i Cricklewood, i norra London. Bild: AP/John Stillwell

En man vårdas på sjukhus med en allvarlig benskada efter att ha blivit påkörd av en bil utanför en moské i norra London, uppger brittisk polis. Ytterligare två personer skadades lindrigt.

Brittisk polis utreder ett misstänkt islamofobiskt hatbrott efter att en bilförare kört in i flera personer utanför en moské i Cricklewood i norra London. Tre personer skadades.

En man vårdas på sjukhus med en allvarlig benskada, uppger brittisk polis. Ytterligare två personer skadades lindrigt.

– Vi har haft extrem tur i och med att det inte blev några dödsoffer, säger kommissarie Simon Rose vid Londonpolisen enligt The Telegraph.

Enligt vittnesmålen hade de fyra personer som befann sig i bilen ombetts att lämna parkeringsplatsen vid moskén då de uppträtt berusat och använt droger.

I stället körde de närmare moskén, och i en ordväxling med en grupp volontärer från moskén uppges de ha ropat islamofobiska glåpord.

– De utsattes för en svada av islamofobiska och rasistiska glåpord, vilket ledde till en konfrontation mellan grupperna, säger Rose.

Därefter, sedan personer i folkmassan tillfogat bilen mindre skador, körde den i väg i hög fart och krockade med flera personer, enligt vittnesmålen.

Polisen uppger att man inte betraktar händelsen som terrorrelaterad, men att det kan röra sig om hatbrott.

– Det här hanterar vi som en mycket allvarlig händelse. Det hanteras som ett islamofobiskt och rasistiskt hatbrott, säger kommissarie Rose.

Extra säkerhetsvakter har nu placerats ut vid moskén.

– Vi är djupt chockade över den här attacken mot vårt samfund, säger en talesperson för Hussaini Association, som hållit flera föredrag vid moskén, till BBC.

Bilen har ännu inte hittats och ingen har gripits. Passagerarna beskrivs som tre män och en kvinna, som alla var i 20-årsåldern.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning