Flera musiker berättar öppet om sin coronasmitta

Till Lindemann, frontman i rockbandet Rammstein, vårdas för tillfället på intensiven. Arkivbild från 2010. Bild: AP

Turnélivet kan vara ödesdigert för musiker som arbetar världen runt. Tyska rockbandet Rammstein uppträdde i Ryssland ännu förra veckan och sångaren Till Lindemann vårdas för tillfället på intensiven. Han har testat positivt för det nya coronaviruset, rapporterar tyska tidningen Bild.

Finländska rockbandet One Desires gitarrist Jimmy Westerlund återvände från en Europaturné i mitten av mars och berättar på sin Facebooksida att han testat positivt och sedan dess legat sjuk hemma i Sibbo.

Violinisten Pekka Kuusisto har avslöjat för Yle att han lider av lindrigare symtom hemma och testat positivt. Även schlagersångerskan Anna Hanski har öppet berättat om sin diagnos i flera medier.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning