Flera får jobb i väntan på asylbeslut

Fysiskt jobb. Aymen Ahmed utnyttjar tiden på förläggningen till att spela fotboll, korgboll och kickboxas. Efter en hel vinter inomhus njuter han av fysiskt arbete utomhus. Bild: Tor Wennström

Det har gått två månader sedan HBL lanserade sin stora integrationssatsning för flyktingar, då bland annat mobiltjänsten togs i bruk. Redan nu har över 70 profiler och drygt 50 arbetstillfällen skapats via tjänsten, och projektet tar ny fart.

Golfplanen i Hirsala i Kyrkslätt ska öppna om en knapp vecka och 70 hektar gräsmatta och skogsmark väntar på att sättas i skick inför säsongen. Därför är det välkommet med extra händer som kan utföra fysiskt arbete, mot att samtidigt få bekanta sig med det finländska arbetslivet.

De extra krafterna är Mohamed Belad från Egypten, Aymen Ahmed från Jemen, Omar Kareem från Irak och Ahmed Ali från Somalia. De är utrustade med arbetsoveraller, stövlar och handskar, samt mössor för att skydda sig mot solen som redan lyser starkt denna tidiga aprilmorgon.

Alla fyra bor på Evitskog förläggning och har blivit avhämtade därifrån strax efter frukost.

– Det här gör gott, att bara vänta på förläggningen tråkar ut oss, säger Belad.

Den blivande planmästaren Janne Lehto visar vägen till bana nummer tre där de gränsande skogspartierna fyllts av kvistar och grenar som ska röjas bort efter vintern.

– Ni gjorde ett bra jobb förra veckan, vi fortsätter härifrån.

Belad är egentligen socialarbetare, Ahmed fiskare, Ali farmare och Kareem kroppsbyggare. Han letar snabbt reda på de största stockarna och bär på nästan raka armar.

– De här killarna är verkligen ivriga, man märker att de längtat efter att få något att göra, säger Lehto.

• I november startade Röda Korset tillsammans med konsultbolaget Accenture ett pilotprojekt i Åbotrakten med målet att sysselsätta asylsökande.

• I februari lanserades den mobila tjänsten Recommed a Refugee, ett samarbete mellan Röda Korset, mediebyrån SEK & Grey samt HBL. I tjänsten skapar flyktingarna sina egna profiler som sedan paras ihop med praktikplatser som arbetsgivarna matar in.

• De här två initiativen har nu slagits ihop och tagit steget vidare med målet att sysselsätta flyktingar i hela Nyland.

• De första försöken pågår i Auramo i Vanda, Evitskog i Kyrkslätt samt på Sturegatans förläggning i Helsingfors.

• Bland de företag som erbjudit platser finns bland annat Hirsala och Kurk golf, Prisma och Citymarket i Kyrkslätt, restaurang Faro och Finlayson.

Målet skapa ett enkelt system

För jobbet de gör får de gratis transport, mat och arbetsredskap samt ett intyg över sin praktikperiod som i det här fallet räcker en till tre veckor.

Att de hamnat här ute är delvis Juhana Päivärintas förtjänst. Han jobbar som kanslisekreterare vid Evitskogs förläggning men ägnar nästan hälften av arbetstiden åt att koordinera Röda Korsets sysselsättningsprojekt i Helsingfors och Nyland.

– Projektet är inne på sin fjärde vecka och vi har redan sjutton asylsökande ute på praktik och tio på kommande. Först intervjuar vi flyktingarna om deras kunskaper och intressen och så kontaktar vi potentiella arbetsgivare om de har praktikplatser att erbjuda.

Idén att ringa upp golfcentrumen kom från Päivärinta, som själv spelar golf på fritiden.

– Jag vet ju hur stressigt det kan vara den här tiden på året, säger han.

Praktiken fungerar på samma sätt som högstadieelevernas praktik på åttonde klassen. Någon lön betalas inte.

Väntar på asylbeslut. Som farmare är Ahmed Ali van att jobba jordnära. Då golfplanen väl öppnar blir arbetet mer krävande eftersom det gäller att se upp för bollar som kan komma hårt och överraskande. Bild: Tor Wennström

– Det skulle helt enkelt bli för krångligt då. Så fort vi talar om en avlönad anställning blir det betydligt mer pappersbyråkrati kring skatter och försäkringar. Röda korset har ingen budget för att hålla på med det. Det enda vi står för nu är att ordna tillfälliga försäkringar för de asylsökande medan de utför sin praktik.

Men även om ingen lön utbetalas ser Päivärinta en massa fördelar med arbetet.

– Bara det att de lär sig hålla tider. I Finland är vi vana vid att ett möte klockan nio börjar nio, men för dem är det inte alls självklart.

Att hitta praktikplatser som motsvarar de asylsökandenas kompetens är viktigt.

– Alltid går det inte på grund av språket, men vi har många här som jobbat inom handel och då försöker vi få in dem hos de stora butikskedjorna till exempel.

Päivärinta välkomnar arbetsgivare att ta kontakt.

– Jag har hela Nyland från Hangö till Borgå på mitt bord. Trots att förläggningar läggs ner kommer projektet att fortsätta.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning