Flera döda i stor tågolycka i Sydafrika

Bild: EPA/Handout

Minst fyra människor har dödats och många har skadats i en tågolycka i närheten av Kroonstad i Fristatsprovinsen i Sydafrika. En brand uppstod i en av vagnarna när tåget krockade med en lastbil, uppger sjukvårdspersonal till sajten News24.

Uppgifterna om antalet skadade är osäkra: En talesperson för räddningstjänsten Netcare911 säger att 40 har skadats, samtidigt som en annan räddningstjänst, ER24 skriver på Twitter att omkring 100 människor har skadats.

Olyckan inträffade när tåget krockade med en lastbil, skriver News24.

– Lokal räddningstjänst som kom först till olycksplatsen upptäckte hur flera vagnar låg på sidan. En brand hade brutit ut inne i en av vagnarna och börjat sprida sig, säger ER24:s talesperson Russel Meiring i ett uttalande.

Ett videoklipp som publicerats på Twitter av nyhetsbolaget Jacaranda News visar hur räddningstjänsten försöker släcka en brand som rasar i flera av vagnarna.

Bilder från ER24:s Twitterkonto visar i sin tur en omkullvält lastbil bredvid tåget. Gräset på ängen där olyckan inträffade har brunnit. Bilderna visar även hur sjukvårdspersonal tar hand om passagerare som samlats i klungor på det omkringliggande fältet.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Med sikte på en hållbar framtid – ingenjörerna visar vägen

Mer läsning