Flera döda i skolskjutning i Brasilien

Polis på plats utanför skolan där flera barn skjutits ihjäl under onsdagen. Bild: Lehtikuva-AFP/Nelson Almeida

Åtta personer har skjutits ihjäl på en grundskola i utkanterna av Brasiliens största stad São Paolo. Två tonåriga gärningsmän tog sina egna liv efter att ha genomfört skjutningen, enligt polisen.

Ytterligare minst 15 personer skadades och fördes till sjukhus. Bland de döda finns åtminstone fem skolbarn, en vuxen som arbetade på skolan, samt en person som befann sig utanför byggnaden.

Skolskjutningar är ovanliga i Brasilien trots att landet tillhör de mest våldsamma länderna i världen. Den senaste större skolskjutningen inträffade 2011, då tolv barn sköts ihjäl av en före detta elev på en skola i Rio de Janeiro.

Enligt polisen ska de två misstänkta skyttarna, som bar ansiktsmasker, ha öppnat eld omkring halv tio på onsdagsmorgonen lokal tid. På skolan går över tusen barn och unga.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46