Flera döda i skolskjutning i Brasilien

Polis på plats utanför skolan där flera barn skjutits ihjäl under onsdagen. Bild: Lehtikuva-AFP/Nelson Almeida

Åtta personer har skjutits ihjäl på en grundskola i utkanterna av Brasiliens största stad São Paolo. Två tonåriga gärningsmän tog sina egna liv efter att ha genomfört skjutningen, enligt polisen.

Ytterligare minst 15 personer skadades och fördes till sjukhus. Bland de döda finns åtminstone fem skolbarn, en vuxen som arbetade på skolan, samt en person som befann sig utanför byggnaden.

Skolskjutningar är ovanliga i Brasilien trots att landet tillhör de mest våldsamma länderna i världen. Den senaste större skolskjutningen inträffade 2011, då tolv barn sköts ihjäl av en före detta elev på en skola i Rio de Janeiro.

Enligt polisen ska de två misstänkta skyttarna, som bar ansiktsmasker, ha öppnat eld omkring halv tio på onsdagsmorgonen lokal tid. På skolan går över tusen barn och unga.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning