Flera döda i gränsprotester i Gaza – 15-åring bland offren

Palestinier på Gazaremsan under fredagen, när israelisk militär avfyrar tårgas.Bild: TT/AP/Khalil Hamra

Minst tre palestinier har dödats i protester på Gazaremsan, enligt palestinska vårdmyndigheter. En av de döda är en 15-årig pojke.

Minst 386 människor har skadats i samband med protester där tusentals deltar. Israeliska soldater har avfyrat eld och tårgas, enligt armén för att skingra uppemot 10 000 människor och skydda gränsstängslet som skiljer territorierna åt.

Sedan protester blossade upp längs med gränsen den 30 mars har minst 120 palestinier dödats i samband med oroligheterna. Enligt Israel har flera av de som dödats varit beväpnade personer som tagit skydd bakom civila. Inga israeler har dödats i samband med oroligheterna.

Första uppgifter från palestinska vårdmyndigheter gjorde gällande att fyra personer dödats, men det reviderades kort därpå till tre sedan en svårt skadad person hållits vid liv.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00