Flera döda i brand i New York

Räddningstjänsten på plats vid en brand i ett flerfamiljshus i Bronx i New York.Bild: FDNY HANDOUT

Minst tolv personer har omkommit i en brand i ett flerfamiljshus i stadsdelen Bronx i New York, USA. Ett barn, ett år gammalt, finns bland dödsoffren, enligt stadens borgmästare Bill de Blasio.

– Det här är den största brandtragedin som vi har sett i staden på minst 25 år, säger stadens borgmästare Bill de Blasio.

En ettåring finns bland dödsoffren, enligt de Blasio. Fyra personer är allvarligt skadade och myndigheterna befarar att dödsiffran kan komma att stiga.

– Människor dog på flera av våningarna. De är i åldrarna ett till över femtio år, säger Daniel Nigro talesperson vid räddningstjänsten i New York.

Branden startade på första våningen vid sjutiden på kvällen, lokal tid, och spred sig snabbt till samtliga fem våningar, enligt myndigheterna. Tolv personer kunde räddas ur det brinnande huset.

Det finns ännu inga uppgifter om vad som orsakat branden. Efter att branden hade släckts togs de evakuerade till en närliggande skola.

– Ta hand om era familjer, och be för familjerna här i Bronx, säger de Blasio.

Antalet brandolyckor i New York sjönk till 48 stycken förra året. Det är det lägsta antalet bränder sedan man började föra statistik för 100 år sedan, enligt New Yorks brandförsvar. Uppgifter om antalet bränder under 2017 finns ännu inte tillgängligt.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00