Flera bilar inblandade i trafikolycka i Nådendal – skåpbilschaufför vägrade stanna för polisens spikmatta

Polisen i Sydvästra Finland fick på fredagen flera meddelanden om en skåpbilschaufför som körde vårdslöst i Nådendal, Reso och Aura. Bild: Sofia Westerholm/SPT

Fyra fordon och sammanlagt åtta personer var inblandade i olyckan som inträffade då en skåpbilschaufför körde vårdslöst i Nådendal på fredagseftermiddagen.

Polisen i Sydvästra Finland fick på fredagen flera meddelanden om en skåpbilschaufför som körde vårdslöst i Nådendal, Reso och Aura. Bilen hade både körts i en hög hastighet och kört in i andra bilar längs vägen.

Polisen stötte på bilen i Nådendal och bilen var då nära att krocka in även i polisbilen. Polisens försök att stoppa bilen med en spikmatta lyckades inte. Färden fick sitt slut först då skåpbilschauffören slutligen krockade in i ett flertal bilar i en korsning i Nådendal.

Sammanlagt åtta personer i fyra olika fordon var inblandade i olyckan. Tre av personerna fördes med ambulans till sjukhuset, medan övriga själva uppsöker vården för kontroll.

Trafiken i området stoppades, men omkring klockan 14 på fredagseftermiddagen löpte trafiken längs vägavsnittet som normalt igen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning