Fler tränare inblandade i dopningshärvan

Under VM i Seefeld i fjol slog tysk och österrikisk polis till mot skidåkare som misstänktes för dopning. Arkivbild. Bild: Matthias Schrader / AP Photo

Den tyske idrottsläkaren Mark Schmidt ska ha namngett fler nyckelpersoner som varit inblandade i dopningsnätverket som avslöjades i samband med skid-VM i Seefeld i fjol.

Enligt den tyska tv-kanalen ARD, som läst rättegångsdokument, pekar Schmidt ut en tidigare österrikisk skidtränare och en kroatisk friidrottstränare.

Schmidt, som ska ha bloddopad idrottare sedan 2011, greps i mars i fjol och står åtalad. 21 idrottare har varit misstänkta och flera skidåkare och cyklister har stängts av.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning