Fler och fler smittade i Storbritannien

Ett fältsjukhus med plats för 2 000 patienter konstrueras i en mässhall i östra London. Bild: Stefan Rousseau/poolfoto via TT-AP

På tisdagen noterade Storbritannien det högsta antalet avlidna coronasmittade på ett dygn hittills.

381 människor rapporterades ha avlidit av covid-19 i Storbritannien på tisdagen, och på onsdagen meddelade landet en ännu högre siffra. Ytterligare 563 människor har avlidit i covid-19, meddelar landet.

Det innebär att totalt över 2 300 människor har fallit offer för coronaviruset i Storbritannien.

Landet har trappat upp testandet för smittan och så här långt upptäckt den hos nästan 30 000 personer.

Fram till och med tisdagens uppdatering var dödsoffren mellan 13 och 98 år gamla.

Prins Charles, som bekräftades vara smittad men som sedan dess tillfrisknat, har talat till det brittiska folket i ett videoklipp. Där konstaterar han bland annat att ingen vet när krisen kommer att vara över, men att den kommer att få ett slut.

– Till dess: Låt oss alla försöka leva med hopp och, med tilltro i oss själva och varandra, se fram emot bättre tider som kommer, säger prinsen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning