Fler NHL-spelare har covid-19 – totalt 26

NHL hoppas kunna spela Stanley Cup-slutspelet senare i sommar – trots coronapandemin. Bild: Scott Taetsch/Lehtikuva

Ytterligare femton, och totalt 26, NHL-spelare har testats positivt för covid-19.Samtidigt förbereder sig den nordamerikanska ishockeyligan för att genomföra Stanley Cup-slutspelet."Alla spelare som testat positivt har självisolerats", skriver NHL i ett uttalande.

NHL har haft speluppehåll i snart fyra månader på grund av coronapandemin. Sedan en tid tillbaka har klubbarna börjat samla ihop sina spelare på nytt och inlett träning i olika steg.

Omstarten är sedan tre veckor tillbaka inne i den andra fasen. Klubbarna har fått öppna upp sina träningsanläggningar och spelarna har tillåtits träna i mindre grupper om maximalt sex personer.

Före den andra fasen hade elva spelare testats positivt för covid-19, sjukdomen som orsakas av det nya coronaviruset. Under måndagen meddelade NHL att 15 ytterligare spelare har testats positivt, utan att nämna spelarnas klubbtillhörighet. Det totala antalet NHL-spelare som testats positivt för covid-19 är alltså 26.

"Alla spelare som testat positivt har självisolerats och följer rekommendationerna från CDC och Health Canada (USA:s och Kanadas hälsomyndigheter)", skriver NHL i ett uttalande.

Senare i sommar har den nordamerikanska ishockeyligan som ambition att genomföra ett förkortat Stanley Cup-slutspel. Förlagt i två ännu oannonserade städer i Nordamerika..

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning