Fler kvinnor anklagar Domingo för övergrepp

Operasångaren Plácido Domingo har anklagats för sexuella trakasserier. Bild: Laszlo Balogh/TT-AP

Operasångaren Plácido Domingo har anklagats för att ha sextrakasserat nio kvinnor. Nu träder ytterligare elva kvinnor fram, bland annat en tidigare kollega som framträder med sitt namn. – Han tog tag i mitt bröst, säger hon.

Den 78-årige spanske operastjärnan, som också har varit verksam som dirigent och chef för flera operahus, ska ha trakasserat och förgripit sig på kvinnor under lång tid, skriver The Guardian.

Angela Turner Wilson, nu 48, arbetade med Plácido Domingo vid en uppsättning på Washingtonoperan 1999. Hon berättar att hon hoppades att han bara hade ett rent kollegialt intresse för henne, men att det hela ändrades en kväll innan en föreställning. Han förde in sin hand under hennes kläder och tog tag om hennes bröst.

– Det gjorde ont. Han var inte försiktig utan grabbade tag hårt. Sedan var jag tvungen att gå upp på scenen och låtsas vara kär i honom, säger hon enligt AP på Twitter.

Flera personer som jobbat bakom kulisserna på olika operahus vittnar för nyhetsbyrån om att de försökte skydda unga kvinnor från sångaren, medan folk i ledande ställning valde att ignorera det som pågick. Plácido Domingo nekar till alla anklagelser och har sagt tidigare att han trodde att alla hans inviter var välkomna. En talesperson för sångaren säger till AP att nyhetsbyrån bedriver en "smutsig och oetisk" kampanj mot honom.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning