Fler isbjörnar får skjutas på Grönland

Grönlands regering har ökat kvoten av isbjörnar som får skjutas under 2018, för första gången på flera år.Bild: Mostphotos

Fler isbjörnar kommer att få skjutas på Grönland 2018, för första gången på flera år. Björnarna är betydligt fler än man räknat med, och den grönländska regeringen har därför beslutat att höja kvoten till 156. Det ska dock ske utan att riskera isbjörnens överlevnadsmöjligheter i framtiden, enligt naturvårdsmyndigheterna.

Höjningen gäller främst vid Baffinbukten i väst.

Bilder på en utsvulten isbjörns dödskamp på den kanadensiska ön Baffin har nyligen rört upp känslor på sociala medier, och även om björnarna ökat i antal har de enligt en ny studie minskat markant i vikt under de senaste 20 åren. När klimatet värms upp minskar isarna och björnarna får då svårare att hitta mat.

Trots det anser Världsnaturfondens expert att det är försvarligt att skjuta fler björnar.

– Men det är något man verkligen bör följa upp. Kvoterna fastställs formellt bara ett år i taget och det är viktigt, för vi överraskas hela tiden av takten i klimatförändringarna, säger Kaare Winther Hansen.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08