Fler guider och vaktmästare i Tempelplatsens kyrka

Kinesiska turister utanför Tempelplatsens kyrka. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Antalet guider och kyrkvaktmästare har ökats något i Tempelplatsens kyrka efter polisens operation på söndagen, uppger Tölös kyrkoherde Auvo Naukkarinen.

Polisen genomförde en storoperation kring kyrkan på söndagen och på måndagen meddelade Centralkriminalpolisen att operationen berodde på ett misstänkt terrorhot.

Kyrkoherde Auvo Naukkarinen säger att kyrkans huvudvaktmästare gett sin personal direktiv om större noggrannhet.

– Personalen har informerats om hela bilden, och det har klart hjälp dem att handskas med situationen, säger Naukkarinen.

Betonghindren står utanför kyrkans ingång tills vidare. Något exakt datum för när de ska flyttas bort är inte fastslaget.

– Kyrkan är öppen normalt och församlingen verkar enligt sitt program. Vi tar emot besökare i kyrkan precis som tidigare.

Naukkarinen uppger att han varit i tät kontakt med polisen. Han har samtalat med polisen i går och förrgår och kommer även att göra det i dag.

Tempelplatsens kyrka är ett av Helsingfors populäraste turistmål. Naukkarinen säger att kyrkan har kring 700 000 besökare i året. Under de livligaste sommardagarna kan besökarantalet stiga till nästan 10 000.

– Den här turistströmmen måste styras på något vis, och vi har tänkt att den även kunde minskas lite, säger Naukkarinen. 

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning