Fler döda hittade i nedbrunnet lager

Många har kommit för att sörja till lagerlokalen. Bild: JOHN G. MABANGLO

Minst 36 människor bekräftas ha mist livet när en lagerlokal brann i Oakland i Kalifornien i helgen. Branden bröt ut under en ravefest.

Sökandet har pågått i flera dagar och anhöriga har uppmanats att bistå med dna-prover i form av hårborstar och tandborstar för att förenkla identifieringen av offer.

Bara ungefär halva byggnaden, som även rymde ett konstnärskollektiv, har genomsökts hittills och polisen befarar att dödssiffran kommer fortsätta att stiga.

– Siffran kommer att stiga, säger Ray Kelly vid polisen.

– Vi fruktar det värsta men hoppas på det bästa.

Arbetet med att identifiera kroppar kommer att pågå i flera dagar. Upp emot 100 människor tros ha befunnit sig i lokalen när branden bröt ut.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning