Fler chanser att se stjärnorna under Horse Show

Anna-Julia Kontio Bild: Franck Fife

Samtidigt som toppryttaren Anna-Julia Kontios inträde bland de 100 bästa hoppryttarna i världen firades offentliggjordes en hel del nyheter i HIHS:s evenemangsprogram.

– Toppryttarna från hela världen är det främsta dragplåstret till att en rekordstor publik köper biljetter till tävlingarna år efter år, säger Tom Gordin, evenemangsdirektör för HIHS.

Den som under samma föreställning vill se många internationella stjärnor ska satsa på att komma till ishallen på fredag kväll. I år strävar arrangörerna efter att få alla internationella toppryttare att delta i tävlingarna under den kvällen. Den här internationella kvällen är någonting av det nya som publiken kan uppleva under höstens världscupstävling, 20–23 oktober.

Ett annat populärt inslag där idén har lånats från den internationella ridtävlingsvärlden är: "Stjärnorna kommenterar". Någon av de internationella toppryttarna kommenterar andra ryttares prestationer.

Kanske en av experterna är Finlands egen stjärna Anna-Julia Kontio. Hon har efter tre segerrika månader bakom sig lyckats kvala in bland de 100 bästa i FEI:s rankningstabell.

Under HIHS:s presskonferens undertecknades dessutom en förlängning av samarbetet med Yle. Televiseringen av världscupen i hoppning i Helsingfors är säkrad åtminstone fram till år 2021. Juvelerare A. Tillander, som är showens nya huvudsponsor, lovade visa damerna som deltar i evenemanget Ladies Night på lördag kväll att diamanter är en flickas bästa vän. Några damer har chansen att få en riktig diamant.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03