Fler attacker mot minoriteter i Grekland

Bild: Lehtikuva/Louisa Gouliamaki

Antalet attacker mot migranter, flyktingar, och andra minoriteter som utförs av organiserade rasister eller andra ökade i Grekland i fjol, rapporterar det antirasistiska nätverket RVRN i Aten.

I sin årsrapport skriver RVRN att antalet migranter i landet har drivit fram främlingsfientliga stämningar i lokala samhällen.

Nätverket definierar en attack som en "kriminell eller våldsam gärning eller beteende mot människor på grund av deras etniska ursprung, hudfärg, religion, könsidentitet, sexuella preferenser eller funktionshinder".

Utifrån detta rapporterar RVRN att 102 sådana händelser av våld inträffade i landet i fjol – en uppgång från 95 händelser föregående år. En tredjedel av attackerna i fjol ledde till fysiska skador.

De flesta attacker utfördes mot sexuella minoriteter och näst flest mot migranter och flyktingar. Antalet attacker mot migranter ökar medan antalet mot sexuella minoriteter minskar.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00