Fler Allegroturer vid årsskiftet – tiotusentals ryska turister väntas

Allegro kommer att köra med dubbel kapacitet kring årsskiftet. Bild: Charlotte Winberg/SPT

Den första Allegroturen mellan Helsingfors och S:t Petersburg kördes i december 2010.

Semestersäsongen som startat i Ryssland väntas föra med sig upp till 60 000 Allegroturister till Finland. Det är ungefär 3 000 fler än de som reste med Allegrotåget kring årsskiftet 2018-2019.

VR meddelar att man har förberett sig genom att öka mängden kundplatserna från 330 till 660 i Allegrotågen. Tåget trafikerar rutten Helsingfors och S:t Petersburg. Den mest populära resedagen är den 2 januari, då kör Allegro alla turer med dubbel kapacitet. Från nyårsafton fram till den 8 januari körs flera turer med högre kapacitet.

Ryska järnvägens Tolstoi-tåg mellan Moskva och Helsingfors kör 20 extra turer vid årsskiftet. Biljetterna finns till salu både hos VR och hos de ryska järnvägarna.

I Ryssland firas jul- och nyårsledigheten kring vårt nyår och i början av året.

Allegrotåget firar 10-årsjubileum år 2020. Första Allegroresan gjordes den 12 december 2010.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning