Fläskfilé med grön sparris och yoghurtbearnaise

Grön sparris med en lätt yoghurtbearnaise är perfekt till stekt eller grillad fläskfilé. Bild: TT

Sparris är enkelheten själv. Väljer man den gröna varianten behöver den bara någon minut i kokande vatten för att bli klar.

För 4 personer, 35 minuter

600 g fläskfilé

smör och rapsolja

1 bunt grön sparris

salt och socker

1 msk smör

Till yoghurtbearnaisen:

2 dl matlagningsyoghurt

2 msk smör

1 vitlöksklyfta

1 tsk torkad dragon

1 tsk finhackad persilja

salt och vitpeppar

Att äta till:

blandad sallad med olika blad

stekt potatis

Gör så här:

1. Putsa och skär fläskfilén i 8 lika stora bitar. Lägg dem med snittytan mot skärbrädan och banka ut till någon centimeters tjocklek.

2. Smält smöret till yoghurtbearnaisen i inte alltför varm kastrull. När det flyter stäng av värmen och vispa ned yoghurten. Krydda med riven vitlök, dragon och persilja. Smaka av med salt och vitpeppar.

3. Koka upp vatten och tillsätt 1 tesked socker, en matsked smör och lite salt. Lägg i sparrisen och låt den sjuda 2–3 minuter. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja. Servera med sparris, sås, sallad och stekt potatis.