Fläsk i dubbel curry

Det kan lätt bli lite mild mat på vardagsbordet. Testa en snabblagad wok med strimlad fläskkotlett, massor av grönt och två sorters curry.

För 4 personer, 20 minuter

500 g färsk fläskkött, benfri kotlettrad alt. skivad picknickbog

rapsolja

1 stor gul lök

1 röd paprika

100 g haricots verts

100 g broccolibuketter

50 g sockerärter

Till smaksättning:

1 tsk färskriven ingefära

1 tsk röd currypasta

1 tsk grön currypasta

1 tsk kinesisk soja

1 msk rapsolja

1 msk vitvinsvinäger

salt

Att äta till:

ris

thaibasilika

bladpersilja

Gör så här:

1. Skär bort onödigt fett från köttet. Strimla fint. Skala och strimla den gula löken samt strimla paprikan.

2. Blanda riven ingefära med röd och grön currypasta, soja, olja, vinäger och en nypa salt.

3. Stek först köttet i enbart olja. Tillsätt lök och paprika efter någon minut och övriga grönsaker efter ytterligare någon minut. Tillsätt kryddblandningen strax därefter. Låt puttra samman en liten stund. Servera med ris och garnera med thaibasilika och bladpersilja.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00