Fjolåret blev rekordår för VR

Tågtrafikens marknadsandel av all persontrafik steg under 2019 till historiska siffror, meddelar VR. Arkivbild. Bild: SPT

Under 2019 gjordes totalt 14,9 miljoner resor med fjärrtåg i Finland. Året innan stannade den totala siffran vid 13,6 miljoner resor.

Finländarna blir ständigt alltmer tågfrälsta och det syns i VR:s resultat. Vid slutet av 2019 landade VR:s affärsvinst på närapå 94 miljoner euro, vilket är en ökning på 29 procent i jämförelse med ett år tidigare.

Totalt gjordes i landet 14,9 miljoner resor med fjärrtåg under 2019. Året innan stannade den totala siffran vid 13,6 miljoner resor.

Tågtrafikens marknadsandel av all persontrafik steg till historiska siffror, meddelar VR.

– 2019 växte passagerartrafiken kraftigt för tredje året i rad. Speciellt anmärkningsvärt är att tågtrafikens marknadsandel i förhållande till andra transportsätt nu steg till 6,2 procent, säger VR Groups vd Rolf Jansson i ett pressmeddelande.

VR:s målsättning är att under kommande år höja andelen från nuvarande 6,2 procent till 10 procent.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning