Fiskpiccata med linscouscous

Fiskpiccata med linscouscous är mat som skiljer sig från mängden. Bild: TT

Piccata är en italiensk klassiker som innebär att man panerar med ost- och ägg. Resultatet blir som en omgivande omelett. Här väljer vi att panera hokifilé.

För 4 personer, 25 minuter

400 g hokifilé

2 ägg

1 dl riven parmesanost

1/2 tsk paprikapulver

2 msk vatten

1/2 tsk salt

1/2 krm vitpeppar

1 dl vetemjöl

smör och olivolja

1 burk tomatsås (pastasås)

Till linscouscousen:

3 dl fullkornscouscous

1 dl röda linser

2 1/2 dl vatten

1 msk olivolja

1/2 tsk salt

Gör så här:

1. Vispa äggen tillsammans med fint riven parmesanost, vatten och kryddor.

2. Koka upp vatten. Salta, lägg i linserna och sjud 10 minuter under lock. Vänd därefter ned couscousen och tillsätt olja. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen dra några minuter under lock. Värm tomatsåsen.

3. Se till att fiskfiléerna är helt skinn- och benfria. Vänd dem först i vetemjöl och sedan i äggsmeten. Lägg direkt i medelvarm panna och stek varsamt i lika delar smör och olja, 2 minuter per sida. Servera med linscouscous.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning