Fisk med stuvad spenat

Äggvänd torskfilé ska stekas varsamt och serveras med stuvad bladspenat. Bild: TT

Ge fisken lite omtanke och den blir mycket godare. Äggvänd torskfilé med stuvad bladspenat och stekt tomat är ett gott exempel.

Äggvänd torskfilé med stuvad bladspenat

För 4 personer, 30 minuter

600 g torskfilé

2 msk vetemjöl

1 ägg

1 dl mager grädde

1 tsk örtsalt

1 krm vitpeppar

smör och rapsolja

Till stuvningen:

300 g hackad bladspenat

1 msk hackad persilja

1 msk hackad gräslök

2 dl vatten

1 dl mager grädde

1 tsk veg. buljongpulver

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

kokt potatis

2 stora tomater

citron

bladpersilja

Gör så här:

1. Blanda hackad bladspenat med hackad persilja och gräslök. Värm blandningen i vatten och grädde. Tillsätt vegetarisk grönsaksbuljong och koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Salta och peppra.

2. Se till att fisken är helt skinn- och benfri. Dela i portionsbitar och krydda med örtsalt och vitpeppar. Vispa upp ägg och grädde i en skål. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i äggblandningen och lägg dem direkt i medelvarm stekpanna med lika delar smör och rapsolja. Stek 2–3 minuter per sida.

3. Dela tomaterna på mitten och stek snittytan. Servera fisken med kokt potatis, citron, bladpersilja och stekta tomathalvor.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning