Fisk med lime- och ingefärssås

Thailändska smaker sätter fart på vilken fisk som helst. Bild: TT

Den thailändska smakkombinationen lime, chili och ingefära är omtyckt. Här är den huvudkrydda i en enkel fisksås serverad till kryddiga fiskfiléer.

För 4 personer, 30 minuter

600 g kapkummelfilé

3 msk vetemjöl

1 tsk thailändsk röd curry

rapsolja

salt och vitpeppar

Till såsen:

2 dl grädde

2 dl vatten

majsstärkelse

1/2 tärning fiskbuljong

skal och saft från 1 limefrukt

1/2 chili, inte för stark sort

3 msk färskriven ingefära

salt

Att äta till:

500 g wokgrönsaker

ris

blandad sallad

dill eller koriander till garnering

Gör så här:

1. Koka upp grädde och vatten. Smaksätt med buljongen och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter.

2. Vänd fisken i vetemjöl blandat med thailändsk röd curry. Stek enbart i olja, cirka 3 minuter per sida. Salta och peppra lätt.

3. Skala och riv ingefäran. Klyv den halva chilin och ta bort alla frön. Hacka resten fint. Tvätta och riv det yttersta skalet från limefrukten. Lägg ingefäran och limerivet i såsen. Smaka av med limesaft och salt. Servera med kokt ris och wokade grönsaker.

Dekorerar med färsk dill eller koriander.

TT

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02