Finskt världsrekord i marathon – inomhus!

Laura Manninen representerade Finland i EM i Amsterdam. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Laura Manninen satte ett nytt världsrekord i marathon i New York.

Laura Manninen löpte det inofficiella inomhusrekordet 2.42.30 på en 200 meter lång bana i New York. Hon förbättrade USA:s Allie Kieffers världsrekord 2.44,34,9 med cirka två minuter. Bara två damer deltog i loppet: tvåa blev USA:s Kate Pallardy med tiden 2.44,10.

Herrarnas tävling vanns av USA:s Chris Zablocki. Han satte också ett nytt, inofficiellt världsrekord: 2.21,47.

Manninen, 43, hade lite problem med sin höft men kunde klara de 211 varven med hjälp av en kortisonspruta. Hennes sittben har lossnat från sitt fäste.

Manninens rekord utomhus är 2.41,08, som hon satte i New York i fjol. Hon representerade Finland på halvmarathon i EM i Amsterdam, där hon var 35:a.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning