Finskt brottningslöfte avled i trafikolycka

Enligt Ilta-Sanomat har den finska unga brottaren Said-Magomed Tasukhanov omkommit i går kväll.

Brottningsklubben Helsingin Paini-Miehet skrev om incidenten på sitt Facebookkonto och Tasukhanovs tränare Hannu Rantala bekräftade uppgifterna till Ilta-Sanomat.

Enligt MTV omkom den 18-åriga Tasukhanov i en trafikolycka på väg till Finland från Ryssland via Estland.

– Det finns inga ord för att beskriva sorgen som er familj och vår klubb mött i dag. Said-Magomed Tasukhanov avled sent på lördagskvällen. Trots din unga 18 års ålder hann du brotta dig till finsk mästare fem gånger, lyder Helsingin Paini-Miehets inlägg på Facebook.

Tasukhanov är född i Tjetjenien och flyttade till Finland i ung ålder. Han fick finskt medborgarskap nyligen. I Finland har han vunnit fem FM-guld i U17- och U20-klasserna. I sommar tog han FM-silver i serien för vuxna under 65 kilogram.

– Informationen paralyserar oss. Vi står inför säsongsinledningen och nu börjar vi förmodligen med en minnesstund, säger tränaren Rantala till Ilta-Sanomat.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning