Finska posten flyttar en del av verksamheten till Estland

Posten sparkar högst 59 personer efter avslutade samarbetsförhandlingar. Foto: John Eriksson/SPT Bild:

Postens samarbetsförhandlingar avslutades på torsdagen. Högst 59 anställda sparkas.

Enligt Posten tvingas bolaget sanera sin verksamhet och minska sin personalstyrka på grund av att det skickas allt färre brev och paket i Finland. Försändelsen av pappersbrev har halverats de senaste tio åren och utdelningen av papperstidningar har minskat till samma nivå som på 1950-talet, uppger Posten.

Enligt Postens pressmeddelande måste bolaget reducera sina kostnader med minst 150-200 miljoner euro de kommande tre åren. Det är framför allt digitaliseringen som ligger bakom Postens trångmål.

– Vi har omorganiserat vår verksamhet för att hitta effektiva möjligheter att hitta nya teknologiska lösningar. Våra kunder förväntar sig att vi ska kunna reagera på deras digitala behov, säger ekonomi- och finanschef Tom Jansson på Posten i pressmeddelandet.

Posten utlokaliserar också 14 nya tjänster till låglönelandet Estland där ett nytt team i Tallinn ska sköta en del av bolagets administrativa uppgifter.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46