Finska NHL-stjärnan tränar i Norge

Mikko Rantanen berömmer förhållandena i Norge. Bild: Matthew Stockman

Mikko Rantanen har tränat med Storhamar.

Colorados stjärnlirare Mikko Rantanen står utan kontrakt med sin klubb. Under tiden håller han sig förstås i form och den här veckan har han tränat med Storhamar i Norge.

– Hamar har överraskat mig positivt som stad. Jag har fått bra träning och förhållandena har varit tipptopp. Bland de bästa som jag sett i Europa, säger Rantanen till Ilta-Sanomat.

Storhamars nya tränarduo Miika Elomo och Petteri Nummelin är bekanta för Rantanen från tiden i TPS. Det var via dem som idén föddes.

– Vi pratade under försommaren att om jag inte har någon deal ännu i slutet av augusti kommer jag hit och tränar.

Elomo är nöjd över att ha fått ett besök av en riktig NHL-stjärna. Rantanen tränade med laget under den här veckan, men om kontraktsförhandlingarna fortfarande drar ut på tiden kan det hända att han återvänder.

– Han har gett i synnerhet våra unga spelare en massa. Det är viktigt för dem att se en stjärna av den kalibern i laget, säger Elomo.

Rantanen, 22, har spelat tre hela säsonger i NHL. Senaste säsong slog han igenom stort med 31+56=87 poäng i 74 matcher i grundserien.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning