Finska NHL-stjärnan tränar i Norge

Mikko Rantanen berömmer förhållandena i Norge. Bild: Matthew Stockman

Mikko Rantanen har tränat med Storhamar.

Colorados stjärnlirare Mikko Rantanen står utan kontrakt med sin klubb. Under tiden håller han sig förstås i form och den här veckan har han tränat med Storhamar i Norge.

– Hamar har överraskat mig positivt som stad. Jag har fått bra träning och förhållandena har varit tipptopp. Bland de bästa som jag sett i Europa, säger Rantanen till Ilta-Sanomat.

Storhamars nya tränarduo Miika Elomo och Petteri Nummelin är bekanta för Rantanen från tiden i TPS. Det var via dem som idén föddes.

– Vi pratade under försommaren att om jag inte har någon deal ännu i slutet av augusti kommer jag hit och tränar.

Elomo är nöjd över att ha fått ett besök av en riktig NHL-stjärna. Rantanen tränade med laget under den här veckan, men om kontraktsförhandlingarna fortfarande drar ut på tiden kan det hända att han återvänder.

– Han har gett i synnerhet våra unga spelare en massa. Det är viktigt för dem att se en stjärna av den kalibern i laget, säger Elomo.

Rantanen, 22, har spelat tre hela säsonger i NHL. Senaste säsong slog han igenom stort med 31+56=87 poäng i 74 matcher i grundserien.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning