Finsk hamburgerkedja etablerar sig i Europa – efter Köpenhamn är det dags för Hamburg

Vd Peter Fagerholm och Saul Mäenpää.Bild: Niklas Tallqvist

Restaurangkedjan Friends & Burgers öppnar en restaurang i Hamburg i Tyskland. Restaurangen blir kedjans sjätte restaurang och samtidigt den första utanför Norden. Företaget har sedan tidigare restauranger i Finland och i Köpenhamn.

Den nya restaurangen kommer att öppnas i centrala Hamburg i september i år. Friends & Burgers restaurang i Tyskland blir ett viktigt steg i förverkligandet av företagets strategi att etablera restauranger i de större europeiska städerna, skriver företaget i ett pressmeddelande.

FAKTA

Friends & Burgers

Grundades i Jakobstad 2014 av sex vänner.

Har i nuläget fem restauranger, Jakobstad (öppnade 2014), Helsingfors (2015), Tammerfors (februari 2016), Uleåborg (april 2016) och Köpenhamn (juli 2016). Restaurang i Hamburg öppnas i september 2017. Restaurang i köpcentret Tripla i Helsingfors öppnas 2019.

Sysselsätter ca 130 personer (heltid och deltid).

Ägs idag av ca 560 aktieägare.

Friends & Burgers bedömer Tyskland som ett mycket intressant land med stor potential för företagets Fresh Casual-koncept. Konceptet innefattar att hamburgarmåltiderna görs från grunden av enbart färska råvaror i restaurangens kök.

– Vi är mycket nöjda över möjligheten att öppna vår första restaurang i Tyskland. Den respons vi får för vårt sätt att jobba är mycket positiv, säger Kaj Fagerholm, ansvarig för nyetableringar inom Friends & Burgers.

Restaurangen skall vara klar för öppning i slutet av september. Restaurangen kommer att sysselsätta cirka 25 personer.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33