Finnwatch vill avslöja fler skattefifflare

Bild: Jussi Nukari

Finnwatch söker gräsrotsfinansiering för att avslöja fler företag som erbjuder skatteparadistjänster.

Frivilligorganisationen Finnwatch, som granskar hur företagen tar sitt ansvar, kör i gång en gräsrotsfinansieringskampanj för att granska företag som erbjuder skatteparadistjänster till finländska företag. Målet är också att göra upp rekommendationer som hjälper att kväsa utbudet på skatteparadisservice i Finland.

För några veckor sedan avslöjades att advokatbyrån Mossack Fonseca registrerat anonyma bolag i skatteparadis åt personer i över 200 länder och territorier. Finnwatch tror att avsöljandet bara är toppen av isberget.

– Flera banker och advokatbyråer erbjuder tjänster som används till skattesmitning och annan brottslig aktivitet, säger Lauri Finér, forskare på Finnwatch, i ett pressmeddelande.

Målet för kampanjen är att samla ihop 15 000 euro och genomförs i samarbete med webbtjänsten Mesenaatti. I fjol samlade organisationen nästan 52 000 euro via gräsrotsfinansiering.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning