Finns det någon som har något gott att säga?

Jag vill höra om någon har 20 minuter kortare arbetsresa?

När metron började byggas förlängdes arbetsresan för en hel del passagerare. När metron sent omsider togs i bruk blev situationen katastrofal för många.

Jag är väl medveten om de långa väntetiderna, de dyra parkeringsavgifterna, att antalet parkeringsplatser minskat, att hälften tåg vänder i Hagalund, att äldre personer inte hinner stiga ombord, barnvagnar som fastnar med hjulet mellan perrongen och metrovagnen, den undermåliga luftkvaliteten, den alltför höga kolmonoxidhalten, de höga partikelhalterna, de ourskiljbara bussnumren, de långa och långsamma bussrutterna, bussar som inte klarar av att hålla tidtabellen, passagerarflykten, uselt planerade metroingångar, de otympligt långa gåavstånden, rulltrappor som inte fungerar, osynkroniserade handräcken i rulltrappan, usel skyltning och kollegerna som övergått till bil.

Jag är inte ute efter fler negativa fakta utan utmanar alla läsare att fundera efter och söka med ljus och lykta om det finns någon som har något positivt att säga. Jag vill höra om någon har 20 minuter kortare arbetsresa, om något dagisbarn får vara hemma en halv timme längre per dag eller om någon permanent har kunnat byta från bil till buss och metro. Finns det över huvud taget någon?

Peter Blomberg Esbo

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00