Finnairs flyg tvingades återvända

Ett sjukdomsanfall ombord på Finnairs flyg AY617 tvingade flygkaptenen att göra en u-sväng och återvända till Helsingfors-Vanda flygplats på tisdagskvällen.

Flygplanet startade kl. 16.25 från Helsingfors-Vanda flygplats i riktning mot Ivalo. Flyget hade uppnått sin marschfart och avancerade planenligt, men då planet befann sig norr om Jyväskylä blev det ändrade planer, skriver Iltalehti.

– Vi tvingades återvända då styrmannen fick ett sjukdomsanfall. Det var inget allvarligt men vi kom fram till att det är bäst att ta det säkra före det osäkra och byta ut styrmannen, säger Inka Ikonen på Finnairs kommunikationsavdelning.

Planet landade utan desto större problem och passagerarna erbjöds ett ersättande flyg redan vid halvsjutiden på tisdagskvällen med två timmars fördröjning. Flygplanet hade sammanlagt 186 passagerare ombord. Flygplanstypen Airbus A321-231 sväljer högst 209 passagerare.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning