Finnairs flyg tvingades återvända

Ett sjukdomsanfall ombord på Finnairs flyg AY617 tvingade flygkaptenen att göra en u-sväng och återvända till Helsingfors-Vanda flygplats på tisdagskvällen.

Flygplanet startade kl. 16.25 från Helsingfors-Vanda flygplats i riktning mot Ivalo. Flyget hade uppnått sin marschfart och avancerade planenligt, men då planet befann sig norr om Jyväskylä blev det ändrade planer, skriver Iltalehti.

– Vi tvingades återvända då styrmannen fick ett sjukdomsanfall. Det var inget allvarligt men vi kom fram till att det är bäst att ta det säkra före det osäkra och byta ut styrmannen, säger Inka Ikonen på Finnairs kommunikationsavdelning.

Planet landade utan desto större problem och passagerarna erbjöds ett ersättande flyg redan vid halvsjutiden på tisdagskvällen med två timmars fördröjning. Flygplanet hade sammanlagt 186 passagerare ombord. Flygplanstypen Airbus A321-231 sväljer högst 209 passagerare.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning