Finnair flyger framåt – förväntar sig större konkurrens i framtiden

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Finnair har gjort ett bra andra kvartal i år. Omsättningen ökade märkbart jämfört med andra kvartalet år 2017.

Under första kvartalet i år hade Finnair en omsättning på 635,3 miljoner euro och under andra kvartalet var omsättningen redan 715 miljoner.

Omsättningen för andra kvartalet i år var över 80 miljoner euro större än omsättningen för andra kvartalet 2017, som var 633,4 miljoner euro. Trenden är uppåtgående eftersom Finnairs omsättning även ökade mellan andra kvartalet 2016 och andra kvartalet 2017, från 569,6 miljoner till 633,4 miljoner.

– Det andra kvartalet var en bra period för Finnairs del. Vår kapacitet växte i stort sett i enlighet med våra förväntningar, nästan dubbelt så snabbt som marknaden i helhet, säger Finnairs vd Pekka Vauramo i bolagets färska halvårsrapport.

Vauramo tillägger att effekterna av världsmästerskapet i fotboll i Ryssland under sommaren syntes på Finnairs europeiska och nordamerikanska rutter i juni.

– Säkerheten och välbefinnandet hos våra kunder och medarbetare är viktiga prioriteringar för oss. Vi strävar efter att vara det främsta flygbolaget inom bland annat service och kundbetjäning, säger Vauramo.

Under årets andra halva förväntar sig Finnair ökad konkurrens inom den globala flygtrafiken, speciellt på rutterna till och från Asien och Nordamerika. På dessa rutter förväntas flygresorna öka.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03