Finnair börjar godkänna vaccinintyg

Finnair börjar i maj godkänna även coronavaccinintyg av passagerare som vill komma till Finland. Bild: Ari Sundberg/SPT

För närvarande kräver Finnair ett negativt coronatestresultat eller bevis på att man haft covid-19 av alla som reser till Finland. Från nästa månad godkänner bolaget även vaccinintyg.

Från och med den 11 maj kommer Finnair att godkänna även coronavaccinintyg av passagerare som reser till Finland, meddelar flygbolaget.

För närvarande kräver bolaget att passagerare uppvisar ett negativt coronatestresultat eller ett intyg på att de haft en coronainfektion och fått immunitet.

Av vaccinintyget ska framkomma att man fått minst en dos av vilket som helst coronavaccin som är godkänt av Världshälsoorganisationen (WHO) eller Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) minst 21 dagar före resan.

Intyget ska innehålla den vaccinerades namn, födelsedatum, namnet på vaccinet, datum för vaccinationen och namnet på den instans som beviljat intyget.

Från och med den 11 maj kommer Finnair att upphöra att kräva hälsointyg av passagerare som är under 16 år. Bolaget rekommenderar ändå att barn i åldern 12–15 även i fortsättningen har någon sorts hälsointyg med sig när de reser.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning