Finlandssvenskar nominerade till nordiskt matpris

Henrik Creutz är nominerad i kategorin årets Råvaruproducent.Bild: HBL-arkiv/Cata Portin

Två finlandssvenska kandidater finns med då det första nordiska matpriset delas ut i sommar, skriver Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC i ett pressmeddelande. Embla-mattävlingen avgörs i sju olika kategorier.

Bland Finlands nominerade finns Thomas Snellman som utvecklat och spridit REKO-handelsmodellen för närmat. Han är nominerad i kategorin Matentreprenör 2017.

Malmgårds Henrik Creutz har i sin tur nominerats i kategorin Råvaruproducent 2017. Creutz odlar och förädlar ekologiskt spannmål och har inriktat gårdens verksamhet på matturism.

Finlands Embla-jury gav också Finlands svenska Marthaförbund ett hedersomnämnande för sitt aktiva deltagande i tävlingen och för "utmärkt innovativ verksamhet för matfostran som främjar hållbar utveckling".

Vinnarna i Embla, den första nordiska mattävlingen någonsin, utses den 23 augusti, och priserna delas ut i Köpenhamn dagen därpå.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08