Finlandssvenska Sabina Westerholm leder Nordens hus i Reykjavik

Sabina Westerholm blir ny direktör för Norden hus i Reykjavik i januari. Bild:

Finlandssvenska Sabina Westerholm blir ny direktör för Nordens hus i Reykjavik i januari. Hon kommer närmast från tjänsten som vd för Stiftelsen Pro Artibus.

Enligt Sabina Westerholm har Nordens hus strålande förutsättningar att fungera som ett nordiskt nav på Island.

– Jag vill att Nordens hus ska fungera som en plattform för diskussion om aktuella frågor på den nordiska arenan. Att skapa tvärkonstnärliga tematiska programhelheter och ett högklassigt program för barn och unga kommer att vara mitt mål, säger Westerholm i ett uttalande.

Westerholm tar över som direktör efter Mikkel Harder Munck-Hansen som avgår efter fyra år på posten.

50-åriga Nordens hus i Reykjavík har till uppgift att främja nordiskt samarbete och vara ett nordiskt kultur- och kunskapscenter samt fungera som länk mellan Island och övriga Norden. Huset är ritat av Alvar Aalto.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning