Finlandssvenska Jenny Gyllander med på Forbes lista – "Jag vill framhäva företag som bidrar till en mer hållbar konsumtion"

Jenny Gyllander har tagit en plats på Forbes lista Bild: Dunja Opalko

På tidningen Forbes färska lista över framgångsrika européer under 30 år finns finlandssvenska Jenny Gyllander. HBL nådde henne på Bali där hon är på semester.

Affärstidningen Forbes gör årligen en lista på personer i tio kategorier som enligt tidningen är framgångsrika inom sina egna områden. En av dem som nu är på den färska listan är finlandssvenska Jenny Gyllander. Årets lista bestod av 300 personer från 34 europeiska länder, och 22 icke-europeiska länder. Listan har gjorts sedan 2012 och lyft fram namn som Malala, Daniel Ek och Adele.

– Jag har alltid varit intresserad av en kombination av uppstartsföretag och branding. Jag kom in i uppstartsvärlden efter att ha jobbat på evenemanget Slush där jag ansvarade för vår marknadsföring. Efter min tid på Slush blev jag intresserad av investerarsidan och flyttade till London för att jobba på riskkapitalfirman Backed VC, en 50 miljoner euros fond i London som investerar i uppstartsföretag, säger Gyllander när vi når henne på Bali där hon firar semester.

Sedan 1,5 år är Helsingforsbördiga Gyllander bosatt i London där hon är ansvarig för Thingtesting.

– Thingtesting började som ett sidoprojekt då jag flyttade till London. Jag var intresserad av att prova olika uppstartsprodukter som ännu inte finns i Finland. Det slog mig att jag kunde publicera mina tankar om produkterna på Instagram, och då föddes idén om att göra produktrecensioner och analysera företagen utifrån både konsumentens och investerarens perspektiv. I dag är Thingtesting det mest följda Instagramkontot bland investerare i världen, och jag får hundratals förfrågningar av uppstartsföretag som gäller investeringar, rekrytering och produktråd varje vecka.

Vilka framtidsplaner har du?

– Kontot har vuxit från mer än ett sidoprojekt som jag jobbat med på kvällar och helger. Jag tror jag vill ge Thingtesting en chans och se om det kan bli ännu större. Jag vill framför allt framhäva företag som bidrar till en mer hållbar konsumtion, säger Gyllander.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46