Finlandssvenska backklippan Alice Wiksten stannar i PK-35

Alice Wiksten (t.h.) i närkamp med HJK:s Hanna Ruohomaa. Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Alice Wiksten har förlängt kontraktet med PK-35 i Nationella ligan i fotboll.

Alice Wiksten var en av de absoluta nyckelspelarna i PK-35 då Helsingforslaget spelade sin första säsongen i Nationella ligan. Wiksten spelade samtliga 1 620 minuter då Rönnbackalaget inte bara säkrade fortsatt kontrakt i ligan utan visade att laget kan utmana topplagen då man når sin bästa nivå.

PK-35 slutade sexa i ligan.

"Jag har svårt att se att jag skulle spela i något annat lag . Här finns alldeles fantastiska människor, mina bästa vänner och en mycket bra och positiv atmosfär. Här kan alla utvecklas och njuta av att spela fotboll. Vi har många goda exempel på hur spelare kan blomstra då de får chansen att spela i en bra omgivning", säger Wiksten i klubbens pressmeddelande.

22-åringen är mycket nöjd över hur det unga laget klarade av att prestera under sin första säsong i ligan. Laget lyckades bland annat spela oavgjort mot både silverlaget TiPS och bronslaget KuPS. En av säsongens höjdpunkter var öppningsmatchen på renoverade Olympiastadion där PK-35 mötte HJK i en match som Klubi segrade i med 2–0.

"Vi har all orsak att vara stolta efter den här säsongen. Vi hade en modig och fördomsfri inställning i varje match och nådde bra resultat under hela första halvan av säsongen. Vi utvecklades mycket som lag och gav aldrig upp", säger Wiksten.

Borgåbördiga Wiksten lyfter fram några saker laget kommer att jobba för under vintern inför kommande säsong.

"Den här säsongen var hela laget nybörjare på liganivå. Nu krävs det starkare fysik, skicklighet och taktiskt kunnande. Vi har en bra grund att bygga på. Laget har en stark arbetsmoral och en stark vilja att utvecklas. Det finns stor potential att utvecklas både som spelare och som lag", säger FC Futura-produkten.

PK-35 meddelar också att klubben skrivit kontrakt med målvakten Tanja Kotoaro och anfallaren Pia Tavi.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning