Finländska VM-medaljören i allvarlig krasch – "snart tillbaka"

Jaakko Hänninen hade oturen att kollidera med en motorcyklist i Frankrike. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Jaakko Hänninen krockade med en motorcyklist under ett lopp i Frankrike.

Jaakko Hänninen stod för en gigantisk överraskning då han vann VM-brons i U23-kategorin i landsvägscykling förra hösten i Innsbruck. Han skrev därefter ett kontrakt med franska proffsstallet AG2R La Mondiale. Meningen var att han ansluter sig till proffsstallet i augusti.

Han råkade dock ut för ett bakslag, då han kolliderade med en motorcyklist under etapploppet Rhône-Alpes Isère Tour i Frankrike. Motorcyklisten väjde för en bil som var parkerad vid sidan av vägen och kolliderade med Hänninen.

Hänninen slog sig ordentligt. Hans tumme gick av och ledbanden blev skadade. Han fick också en fraktur i bröstkorgen.

– Tummen är opererad, gipsad och bröstkorgen undersökt. De inre organen är också undersökta med ultraljud. Den hårda smällen förorsakade också störningar i hjärtats verksamhet. Jag har ändå fått så pass lugnande besked att det inte borde vara några skador i de inre organen, säger Hänninen från sjukhuset i Lyon.

– Det är aldrig en bra tidpunkt för olyckor, men det grämer förstås att det skulle ske precis nu. Jag hade förstås turen på min sida för att följderna kunde ha varit ännu allvarligare. I vilket fall som helst blir det en lång rehabilitering, kanske omkring sex veckor.

Hänninen har kört för amatörstallet Team ECSEL Saint-Etienne Loire under säsongen hittills. Han har dock hela tiden förberett sig för att inleda sin proffskarriär.

– Jag är snart tillbaka! skriver han på Twitter.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning