Finländska researrangörer: "Vår säsong till Gran Canaria har inte börjat"

Bränderna på Gran Canaria påverkar inte finländska researrangörer. Bild: Lehtikuva/AFP Photo/Desiree Martin

Finländska researrangörer har inte vidtagit några speciella åtgärder med anledning av bränderna på Gran Canaria. Den största orsaken är att turistsäsongen för resor till Gran Canaria inte börjat.

– Vår säsong med resor till Gran Canaria inleds i oktober och vi har inga resenärer på plats. Vi har fått vetskap om två resenärer från Finland som rest dit med våra dotterbolag från de andra nordiska länderna, men de befinner sig inte nära bränderna. Bränderna på Gran Canaria är i norr och inte nära våra resemål, säger Laura Aaltonen som är kommunikationschef på TUI Finland.

Inte heller Aurinkomatkat har några resenärer på plats på Gran Canaria. Manti Väätäinen-Pereira, kommunikationschef på Aurinkomatkat, berättar att säsongen börjar först den 5 oktober.

– Vi följer givetvis med läget, men för oss är det inte aktuellt med tilläggsinformation, säger hon.

Jessica Virtanen, kommunikationsansvarig på Tjäreborg, är inne på samma linje som kolleger. Säsongen har inte börjat för Tjäreborg.

– Vi följer givetvis med läget och har också fått rapporter från personal på plats. Till exempel i Maspalomas är läget under kontroll och man har bara kännt av lite rök från Gran Canarias noraa delar, säger Virtanen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Med sikte på en hållbar framtid – ingenjörerna visar vägen

Mer läsning