Finländska författaren Anne-Marie Berglund död

Bild: Video Matsumoto

Författaren Anne-Marie Berglund har gått bort efter en tids sjukdom, uppger hennes familj i Finland.

Berglund föddes av finlandssvenska föräldrar i Helsingfors. Familjen flyttade till Sverige när hon var fyra år.

Med diktsamlingen Luftberusningen debuterade Berglund som författare 1977. Därpå följde bland annat flera diktsamlingar, romanen Dansa min flicka och novellsamlingarna En ödets gunstling, Dam med dåligt rykte på sin vanliga runda och Raserier.

Anne-Marie Berglund skrev också för tidskrifter som Bang, Ordfront och Karavan och var återkommande skribent i Expressen. Hon belönades med Svenska Dagbladets litteraturpris år 2000 och Svensk biblioteksförenings utmärkelse Aniarapriset 2008.

Anne-Marie Berglund blev 68 år.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning