Finländsk man körde grovt berusad och två thailändare har vårdats på sjukhus i över två veckor – nu väntar åtalsprövning

Förundersökningen av den allvarliga trafikolyckan i Seinäjoki är nu i sitt slutskede och ärendet förs inom kort vidare till åtalsprövning. Bild: Sofia Westerholm/SPT

Minibussolyckan som inträffade i Seinäjoki i juli går inom kort till åtalsprövning, meddelar polisen.

Tidigt på morgonen den 23 juli inträffade en frontalkrock mellan en personbil och en minibuss i Seinäjoki. Polisens förundersökning visar nu att den finländska medelålders mannen som körde personbilen hade en alkoholhalt på 1,34 promille i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri är i Finland 1,2 promille.

Minibussen kördes av en thailändsk man och i den fanns utöver honom, även nio andra thailändare som kommit till Finland för att plocka bär.

Alla som befann sig i minibussen fördes till sjukhus för vård och två av dem är fortfarande intagna på grund av de skador de fick i olyckan. De kommer inom kort att förflyttas till Thailand för fortsatt vård.

Polisen meddelar nu att förundersökningen är i sitt slutskede och ärendet kommer inom kort att föras vidare till Österbottens åklagarämbete för åtalsprövning.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning