Finländsk kvinna hittades död på Baltic Princess

En död kvinna hittades på passagerarfartyget Baltic Princess på måndagen. Bild: SPT/Mikael Piippo

En städare hittade en finländsk kvinna död i en hytt på Tallink Siljas passagerarfartyg på måndagskvällen. Polisen utreder fallet och förhör en man som reste tillsammans med kvinnan.

En städare hittade en finländsk kvinna i 30-årsåldern död i en hytt på rederiet Tallink Siljas passagerarfartyg Baltic Princess på måndagen, rapporterade Ilta-Sanomat på tisdagsmorgonen. Baltic Princess trafikerar rutten Åbo-Stockholm.

Baltic Princess anlände till Åbo hamn klockan 19.15 på måndagskvällen och enligt en passagerare som IS intervjuat bar polisen den döda kvinnan i land i Åbo.

Tallink Siljas kommunikationschef Marika Nöjd bekräftar för SPT att städaren hittat den döda kvinnan och att polisen tillkallats till Åbo hamn där fartyget då befann sig.

– Först kallade man naturligtvis på fartygets hälsovårdare som kontrollerade om kvinnan kunde återupplivas. Sedan kontaktade personalen polisen, preciserar Nöjd.

På grund av dödsfallet och polisinsatsen kunde fartyget åka tillbaka mot Stockholm först klockan 21.40.

I sällskap av en man från Åbo

Enligt polisen hade kvinnan haft sällskap av en man på fartyget. Turun Sanomat rapporterar att båda var Åbobor och att också mannen är i 30-årsåldern.

Mannen är i polisens förvar och polisen utreder hans delaktighet i dödsfallet.

– För tillfället utreder vi om personen dött naturligt eller om det handlar om ett brott. Det borde klarna under dagens lopp, sade kriminalkommissarie Jussi Helesvirta från Sydvästra Finlands polisinrättning till IS på tisdagsmorgonen.

Marika Nöjd säger till SPT att dödsfall på Tallink Siljas passagerarfartyg är förhållandevis sällsynta. Enligt Nöjd hade rederiets fartyg 9,8 miljoner passagerare i fjol.

– Jag skulle uppskatta att vi har ett, två eller kanske tre dödsfall ombord per år. I ett typiskt fall handlar det om en äldre person som fått ett sjukdomsanfall och som hittas i sin hytt, säger Nöjd.

Texten har uppdaterats klockan 13.30 med ytterligare kommentarer av rederiets kommunikationschef och polisen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning